İlyashanBazı insanların ya adı çıkar ya bir şekilde negatif şeylerle özdeşleşir. Mesela Mourinho. İtici, kendini beğenmiş gibi 1-2 laf dışında niçin sevilmediğine dair doğru düzgün açıklama bulamazsınız. Niçin itici olduğu da doğru düzgün anlatılmaz. Mourinho yorulduk diyen oyuncularına “siz işçi değilsiniz, sabahtan akşama kadar çalışma zorunluluğunuz yok, belli bir maaşla geçinme zorunluluğunuz yok” diyen adamdır.

İtalya’da yaşadığı kötü sezon sonrası Melo Galatasaray’a geldiğinde bizlerinde kafasında bir soru işareti vardı. Acaba uyum sağlar mı? Acaba iyi oynar mı? Para için mi geldi? Ama o öyle bir performans gösterdi ki hem oyunuyla hem takımı motive etmesiyle hem sevinciyle tribünlerin sevgilisi oldu.

Sporun 3 büyük günahı var. Irkçılık, şike, doping. Melo’nun adı bunlarla asla anılmadı. Sadece bunlar değil.

Melo ligde hakemi kandırmak için en ufak bir hareket yapmayan ender futbolculardan.

Melo’nun hakemi kandırarak penaltı, frikik, faul aldırmaya çalıştığını gördünüz mü ? Özellikle kendini yere attığını?

Bu adamı kaç kere birilerine dirsek, tekme atarken, bileğe basarken gördünüz?

Bu adamın tükürmediği de görüntülerde açık. Tükürmedim diyor. Eeee?

Oynadığı 70 küsür maçta yaptığı tek yanlış Antep maçındaki hareketi.

Bu adamın suçu 1- adının çıkması, 2- “deli” olması. Deli olduğunun en büyük kanıtı Riera ile yaşadığı kavga. Her türlü kavga birininin diğerini dövmesiyle bittiği yerde Terim yerleşik kültüre kapılmadan saha içinde ve dışında birbiriyle dalaşan 2 oyuncuyu, kimin kimi dövdüğüne bakmadan kadro dışı bırakmıştı. Çünkü aslolan oradaki ortama aykırı hareket etmek idi. Sonucunun ne olduğu değil.

İnsanların takdir edilen özelliklerinin kaynağının aynı anda onların zaaflarının veya yerilen davranışlarının da kaynağı olduğunu ya bilmiyor, ya da günü geldiğinde unutuyoruz. Puştların çok sevildiği, delilerin teneke çalarak kovalandığı ülkede…

BJK maçındaki pozisyonda oradan koşarak uzaklaşması gerektiğini, o tip durumlarda kenarda kalmasını söyleriz. Bunlar havayı koklayamamaktır. Hatadır. Asla suç değildir.

Aleni şekilde ırkçılık ve bilimum suç işlemiş adam sporda şiddete hayır videolarında oynuyor ama Melo çok kötü! Milli takımın kaptanlığını dahi yapabiliyor ama Melo çok kötü! Irkçılık yapanı anlayalım deniyor ama Melo çok kötü! Bazı futbolcular tribündeki taraftara küfür ediyor ama Melo çok kötü! Bazı futbolcular hakeme küfür ediyor ama Melo çok kötü! Bazı futbolcular sahada hakemi kandırmak için kendini yere atıyor ama Melo çok kötü! Bazıları çok güzel dirsek, tekme atıyor ama Melo çok kötü.

Melo’nun geçen seneki performansından uzak olması, bekleneni verememesi, takıma geç katılması… bunlar futbola dair tartışılması gereken şeyler.

Hakem raporu ve PFDK kararı doğrultusunda GS yönetimi çıkacak sonuca göre hareket ederken asla birileri gibi; istediğimizde görüntüye, istediğimizde hakem raporuna baktırırız tavrı göstermemeli.

Melo takımın en önemli oyuncularından. Oyuncumuza sahip çıkalım. Bu temenni. Buna katılmak veya katılmamak sizin tasarrufunuz. Ama deliye puşt elbisesi giydirmek kimsenin tasarrufu değil.

30.01.2013