PromethiumKale:

En çok düşündüren bölge ne yazık ki. Taffarel ve Mondragon'dan sonra adam olamadı hiçbir zaman. Onca berbat kaleciden sonra uzun vadede Ufuk'a verilmesinden yanayım. İyi kötü bir şekilde vasatın üstü ya da iyi bir kaleci olacağına inanıyorum.

Defans:

Aynı şekilde hep düşündüren bir bölge. Popescu-Bülent-Taffarel , Song-Tomas-Mondragon uyumunu ve tandemini bir daha yakalayamamış bölgemiz. Ali Turan'ın son performansını pek göremedim zira 6 aydır forma giymiyordu zaten.Buraya Rijkaard'ın bir çözüm bulmasını umuyorum.

Orta Saha:

Cana eğer mücadeleci yapısını korursa o bölgenin tek adamı şu an Galatasaray'da. Barış Özbek ve Mustafa Sarp da daha fazla ısrar edilmesini anlamlı bulmuyorum. Ayhan gene iyi-kötü bir şekilde oynayabiliyor. Elano kendini ne kadar verebilecek bu sene bilemiyorum. Hatta transfer olup gittiğini söyleyenler var. Eğer gidecek olursa o bölgeye her iki yönlü ( box-to-box ) oynayabilecek bir ortasaha oyuncusu gerekecek. Arda her zamanki gibi iyi oynayacağına inanıyorum , gerektiğinde sol kanata da geçebilir.

Kanatlar :

Hazırlık maçlarında ( Fenerbahçe maçı özellikle ) Serdar Özkan'ı beğendim. Ama Beşiktaş'taki saç baş yolduran performanslarını da unutmuyoruz elbette. O yüzden kendisinden ricam çizgi adamı olup , assist yapan bir yapıda oynaması olacak. Pino şu an kapalı kutu ama sağ kanat Keita zamanı ekspress kanadımızdı. Umarım aynı sürati ve beceriyi sergileyebilir. Kewell sol kanat için yegane tercihim , hatta mümkün olursa ters ayakla sağ kanatta gole yönelik bir kanat oyuncusu olmasını isterim.

Forvet :

Baros'tan başka bir alternatifimiz yok şu anda. Mehmet Batdal'ı fiziği konusunda bayağı beğendim , özellikle de ayaklarına hakimiyeti iyi ama Süper Lig için pişmesi gerekecek.

Transfer önceliklerimiz :

- Hücuma dönük ortasaha ( Kallstrom, Cahill )
- İki yönlü oynayabilen ortasaha ( Lucas Biglia )
- Belki bir kaleci ( Rune Almenning Jarstein )

Not : Yazdığım transferler ütopik ya da basit gelebilir ama başlıkta da yazdığım gibi tamamen kişisel fikrim olan bir kadro ve transferlerdir. Birşeyleri ispatlamaya ya da diretmeye çalışmıyorum =)

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

27.07.2010


hchoTrnasfer konusunda Baros yine sakatken eldeki tek gercek forvet Badtal'ken forvetin birinci oncelige gelmemesi ilginc. Onu birak, yazmamissin bile. Bence 2 tane forvet lazim; 1i yerli 1i yabanci.

Rakibi kendi sahasinda tutan bir forvet olmayinca orta saha ve defans oldugundan kotu gorunmeye basliyor.

27.07.2010


NoNamedHerosol bekte çağlar oturursa hakan balta servet'in yerine stopere çekilebilir ki daha iyi olur bence. ama onun dışındaki galatasaray'ın elindeki en iyi kadro bu gerçekten. çok gol yer ama çok gol de atar...

29.07.2010