danubeKale: Muslera'ya Copa America'dan sonra var olan güvenim daha da arttı. Yedekte de bir taraftar olarak bazen sinir bozsa da hala sevgimi ve güvenimi koruduğum Ufuk var.

Sağ Bek: Belli ki Fatih Terim'in aklında 4-3-3 dizilişi var, ve bu 4-3-3 dizilişinde belli ki Fatih Terim, Sabri'yi ortasahanın sürekli koşan, top çalan bir nevi 'ball winning/box to box' oyuncusu gibi düşünecek. O yüzden buraya transferi neredeyse kesinleşen Eboue'yi koymak gerekir, o sakat olduğunda da Sabri ve hatta hazırlık döneminde orada müthiş oynayan Ujfalusi göreve hazır olurlar sağ bek için.

Sol Bek: Bence takımımızın en problemli bölgelerinden. Hakan, takımı bile bile sabote ettiğine inandığım ve bu yüzden de kendisini affetmekte zorlandığım bir oyuncu. Ama Terim'in onu düzelteceğine olan inancım ve giydiği formaya olan sevgim fikrimi değiştirdi. Fakat bu şansını iyi kullanmalı; ileri gitmekten çekinirse, gidip de geri gelmezse, kademelere düzgün girmezse Terim ona acımaz. İkinci isim Çağlar da benim açıkçası güvenemediğim birisi. Açıkçası sezon içinde izleyip göreceğiz, bakalım bu mevkide nasıl sorunlar yaşayacağız. Son çare ise Eboue'yi burda oynatmak, daha önce oynamışlığı var çünkü bildiğim kadarıyla.

Stoper: Ujfalusi, Messi'ye kasaplık yapsan bile, adamsın koçum! Servet, seni de Hakan gibi görüyorum ama seni de aynı sebeplerden dolayı dargınım (Ya, böyle yazıyorum ama çıkıp da 'Servet'in, Hakan'ın çok da sikinde' derseniz bir şey diyemem tabii.) Bana kalırsa bu mevkinin ilk yedeği cam adam Gökhan Zan değil, altyapıdan gelen aslan Semih Kaya olmalı.

DMC: Burda ilk adamımız tabiri caizse yırtıcı ortasaha elemanımız Melo, kasaplık yapmadığı sürece mücadelesi biz taraftarlar tarafından hoş karşılanacaktır. Ayrıca kendisinin sadece kesici özelliklere sahip olmaması, bunun yanında iyi bir pasör de olması (Türkiye standartlarında) çok önemli. Onun yedeği ise, Trabzon'a geldiğinden beri çok sevdiğim Ceyhun. O da uzaktan şutları ve ileri düşünen oyunu ile önemli bir ortasaha oyuncusu.

Deep-Lying Playmaker: Selçuk bu FM tabirine Türkiye'de en çok uyan oyuncu belki de. Liverpool maçında tribünden izledim, Galatasaray-Trabzonspor maçında da tribünden izlemiştim. Sürekli sağa, sola, geriye gidip pas alması, mücadeleden kaçınmaması ve mükemmel hesaplanmış pasları onu çok önemli bir oyuncu yapıyor.

Box To Box/Ball Winning: Bu mevkide Yekta daha çok Box To Box'a, Sabri'yse Ball Winning'e uyan oyuncular. Tahminim, Terim'in burda Sabri'ye öncelik vereceği. Yekta ise bakıldığında bu takımın en önemli yedeği, top tekniği gerçekten bizim için önemli bir silah olacaktır.

AMR: Buranın en önemli adamı Kazım bildiğiniz üzere. Benim gözümde Fatih Terim'in etkisinin en çok hissedileceği kişi tartışmasız Kazım olacak. Fakat benim de birçok Galatasaraylı gibi dileğim burda Abdul Kader Keita'yı yeniden görmek. Ünal BAŞGAN, yap bi kıyak! Ayrıca Aydın, bu senin son şansın. Bu sene artık kendini birkaç kupa maçında gösteremezsen ve buna rağmen sözleşmen yenilenirse art niyet arayacağım artık.

AML: E, dileğimiz gerçekleşir ve Keita yeniden sağ kanadımıza Eboue ile rakibin sol kanadını delik deşik etmek üzere geri dönerse, Kazım yedek mi kalacak? Hiç zannetmiyorum. Sol kanatta Terim'in ondan yararlanacağını düşünüyorum.

ST: Elmander, Bolton'dayken de takip ettiğim ve sevdiğim bir forvet. Liverpool maçında attığı gol gerçekten de "Oha be abi, n'aptın sen?!" dedirtti. Ve lakin, 4-3-3'e en uygun forvetin Baros olduğunu düşünüyorum. Baros, Allah rızası için bu sene sakatlanma oğlum.

Semih, Emre, Aydın(artık genç denilemez olsa da) ve Anıl bu sene takımda zaman zaman göreceğimiz gençler. Keşke altyapıdan bir solbek de denese Terim, mesela Berk Neziroğulları.

Bir başka değinmemiz gereken konu ise, diziliş meselesi. Ben bir 4-3-3 destekçisi olarak bunun üzerinden bir diziliş kurdum, Terim'in hazırlık maçlarında bu sistemle oynatması da dikkat çekti. Ama Fatih Terim'in aklında Baros ve Elmander'i aynı anda kullanabileceği bir 4-2-3-1 ve daha önemlisi 4-4-2 olabilir.

Son olarak da, güle güle büyük kaptan Arda Turan! İlk 11'de yoksun ama gönlümüzdeki yerin baki. Bir daha kutsal parçalıyı giyene kadar, kendine iyi bak 'koca kafa'!

Not: Dağınık kafayla yazılmıştır, unutulan oyuncular vs. olabilir. Salaklığıma veriniz.

Not 2: Olm deli kadro oldu lan! Özellikle sağ kanat cidden "black power" der ve allah yarattı demez gibi geliyor bana.

14.08.2011


hertBenim aklımdan geçenin birebir aynısı! :) Harika!

16.08.2011


danubeteşekkürler hert. :) eboue geldi, sıra keita'da. umarım o da gelir. :)

16.08.2011


baroShkazım solda oynayamaz ki ama :(

16.08.2011


lombozsola engin sürpirizi de eklenmeli

17.08.2011


danubebaroSh, haklı bir yorum olabilir seninki. açıkçası ben de kazım'ın solda zorlanacağını düşünüyorum ama biliyorsun 4-3-3'te kanatlar sıklıkla yer değiştirir, ben de keita'yı sağ kanatla çok özdeşleştirdiğim için oraya yazmak istedim. böylece kazım'a da sol kanat kalmış oldu. açıkçası fatih terim onu antrenmanlarda çalıştırırsa bir süre sonra bizi yanıltabilir diye de düşünmeden edemiyorum. ve lomboz, evet haklısın. galiba kadroyu yazdığım gün engin henüz alınmamıştı, o yüzden yazmamışım. eğer fatih terim onu disiplinli bir oyuncu haline getirirse (ki buna inancım tam) bence engin'den iyi bir kanat oyuncusu olabilir.

28.08.2011


gokeyn16galatasaraya en az beş futbolcu şart. bu kadar sert oynanan bir ligde o 20-21 futbolcuya bel bağlamamalıyız. fatih hoca euro 2008 i unutmamalı. beş futbolcu demişken gönlümden geçenleri yazayım biraz mecburiyetle beraber..
yiğit-sercan(mevlüt tercihimdir)serdar taşçı-podolski- damion(marsilyada kötü sezon geçiren gignac olsa daha iyi olur)

30.08.2011